Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Χέρια για φίλημα!


Όλες μας πιάνει ένας πανικός μόλις αντικρύσουμε την πρώτη μας ρυτίδα στο πρόσωπό μας. Τότε ξεκινούν τα εντατικά προγράμματα καταπολέμησης των ρυτίδων. Ενυδάτωση και κόντρα ενυδάτωση.

Πόσες από εμάς έχουν σκεφτεί, ότι και τα χέρια μας χρειάζονται την αντίστοιχη προσοχή με το πρόσωπο; Τα χερια μας έχουν το ίδιο λεπτό δέρμα σαν το προσωπό μας.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε οτι η ηλικία φανερώνετε απο τα χέρια, πόσο μάλιστα αν αυτά είναι παραμελημένα, αφυδατωμένα..

Το woman-touch ρώτησε και έμαθε τρόπους περιποίησης και ενυδάτωσης των χεριών:

-Αποφύγετε την άσκοπη επαφή των χεριών με το νερό π.χ. όταν πλένετε τα πιάτα, φορώντας όπου είναι δυνατόν γάντια.

-Επιλέξτε για το πλύσιμο των χεριών καθαριστικά με ενυδατική σύνθεση και συστατικά που δεν τα ξηραίνουν και δεν τα αφυδατώνουν.

-Φοράτε πάντα γάντια όταν έρχεστε σε επαφή με απορρυπαντικά, ισχυρά καθαριστικά, π.χ. χλωρίνη και διάφορα άλλα χημικά.

-Τοποθετήστε δίπλα στο νιπτήρα του μπάνιου και της κουζίνας μια κρέμα χεριών. Έτσι δεν θα ξεχνάτε να την απλώνετε μετά το πλύσιμό τους.

-Μην ξεχνάτε να σκουπίζετε καλά τα χέρια σας ύστερα από κάθε πλύσιμο.

-Μην αφήνετε τα χέρια σας εκτεθειμένα στο κρύο, έστω κι αν δεν εμφανίζουν ερεθισμού και κοκκινίλες, όπως συμβαίνει με τα πιο ευαίσθητα, μια και το κρύο τα ξηραίνει υπερβολικά. Φοράτε ζεστά γάντια με βαμβακερή επένδυση για να τα προστατεύετε.

- Καλό είναι πριν πέσετε για ύπνο να βάλετε μια γενναιόδωρη δόση ενυδατικής κρέμας στα χέρια σας αφού είναι σίγουρο οτί για αρκετές ώρες δεν θα έρθετε σε επαφή με νερό.

- Τέλος, μην ξεχνάτε ακόμα και το χειμώνα να τα προστατεύσετε από την υπεριώδη ακτινοβολία για την αποφυγή φακίδων, πανάδων, διχρωμιών όπου επιτυγχάνετε με την καθημερινή χρήση αντιηλιακής κρέμας.

Καιρός για λαγάνα!!!



Το woman-touch προτείνει:

Σε λίγες μέρες την τιμητική της θα έχει η λαγάνα.
Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο εύκολη είναι να την φτιάξετε μόνοι σας.
Αυτά που θα χρειστείτε είναι:

1 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις
1+3/4 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι
2 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
5-6 κουταλιές της σούπες ελαιόλαδο
χλιαρό νερό
λίγο σουσάμι

Βάζετε σε μια λεκάνη το αλευρι και κάνετε στη μέση ενα λάκο όπου βάζετε την μαγιά, αλάτι, ζάχαρη και τα ανακατέβετε να πάνε παντού τότε αρχίζετε να ζυμώνετε με την βοήθεια του νερού μέχρι να γίνει μια σφικτή ζύμη, λίγο πριν τελειώσετε ρίχνετε και το λάδι και το δουλεύετε ακόμα λίγο. Το σκεπάζετε με μια πετσέτα και το τοποθετήτε σε ζεστό μέρος για να ξεκουραστεί και να ανέβει το ζυμάρι.
Αφού διπλασιαστεί σε όγκο την ζυμώνουμε για 2-3' πέφτει το ζυμάρι και το χωρίζουμε για να το πλάσουμε. Συνήθως βγαίνουν 2 μεγάλες λαγάνες αλλά αυτό είναι καθαρά στη προτίμηση του καθενός. Πατάμε την ζύμη για να πάρει την μορφή της λαγάνας που ξέρουμε τότε κάνουμε μια επάλειψη με νερό σε όλη την επιφάνεια του ζυμάριου και κολλάμε με το χέρι μας το σουσάμι. Στο ταψί έχουμε βάλει ένα κομμάτι λαδόκολλα και τοποθετούμε τις λαγάνες μέσα. Το αφήνουμε πάλι σε ζεστό μέρος όχι για πολύ αρκεί μόνο να τις δούμε να έχουν πάλι φουσκώσει.Προετοιμάζουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και πρίν τις βάλουμε στο φούρνο πατάμε με τα δάκτυλα μας τις λαγάνες τις αφήνουμε περίπου 20-25' μέχρι να ροδίσουν.

Πραγματικά είναι αφράτες, τέλειες, δοκιμασμένες.
Δοκιμάστε το δεν θα χάσετε!!!