Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Καιρός για λαγάνα!!!



Το woman-touch προτείνει:

Σε λίγες μέρες την τιμητική της θα έχει η λαγάνα.
Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο εύκολη είναι να την φτιάξετε μόνοι σας.
Αυτά που θα χρειστείτε είναι:

1 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις
1+3/4 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι
2 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
5-6 κουταλιές της σούπες ελαιόλαδο
χλιαρό νερό
λίγο σουσάμι

Βάζετε σε μια λεκάνη το αλευρι και κάνετε στη μέση ενα λάκο όπου βάζετε την μαγιά, αλάτι, ζάχαρη και τα ανακατέβετε να πάνε παντού τότε αρχίζετε να ζυμώνετε με την βοήθεια του νερού μέχρι να γίνει μια σφικτή ζύμη, λίγο πριν τελειώσετε ρίχνετε και το λάδι και το δουλεύετε ακόμα λίγο. Το σκεπάζετε με μια πετσέτα και το τοποθετήτε σε ζεστό μέρος για να ξεκουραστεί και να ανέβει το ζυμάρι.
Αφού διπλασιαστεί σε όγκο την ζυμώνουμε για 2-3' πέφτει το ζυμάρι και το χωρίζουμε για να το πλάσουμε. Συνήθως βγαίνουν 2 μεγάλες λαγάνες αλλά αυτό είναι καθαρά στη προτίμηση του καθενός. Πατάμε την ζύμη για να πάρει την μορφή της λαγάνας που ξέρουμε τότε κάνουμε μια επάλειψη με νερό σε όλη την επιφάνεια του ζυμάριου και κολλάμε με το χέρι μας το σουσάμι. Στο ταψί έχουμε βάλει ένα κομμάτι λαδόκολλα και τοποθετούμε τις λαγάνες μέσα. Το αφήνουμε πάλι σε ζεστό μέρος όχι για πολύ αρκεί μόνο να τις δούμε να έχουν πάλι φουσκώσει.Προετοιμάζουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και πρίν τις βάλουμε στο φούρνο πατάμε με τα δάκτυλα μας τις λαγάνες τις αφήνουμε περίπου 20-25' μέχρι να ροδίσουν.

Πραγματικά είναι αφράτες, τέλειες, δοκιμασμένες.
Δοκιμάστε το δεν θα χάσετε!!!