Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Μελιτζάνες γεμιστές χωρίς ρύζι!


Μελιτζάνα ένα καλοκαιρινό λαχανικό που έχει πολλούς θαυμαστές. Βαρεθήκατε όμως τους ίδιους τρόπους μαγειρέματός της το woman-touch έψαξε μια εύκολη, διαφορετική συνταγή για να τους συναρπάσετε όλους!


Θα χρειαστείτε:


4 μελιτζάνες (φλάσκες)

1 κόκκινη πιπεριά

1 κρεμμύδι

1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό

1 σκελίδα σκόρδο

2 αβγά

ελιές

2 κ.σ. φρυγανιά

8 κ.σ. λάδι


Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος και χαράζουμε την ψίχα τους χωρίς να χαράξουμε την φλούδα τους. Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις περνάμε με ένα πινέλο με λίγο λάδι. Το ίδιο κάνουμε και με την πιπεριά τα βάζουμε όλα σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για 20'-25'. Προσοχή με την πιπεριά μην την ξεχάσετε και καεί. Αφού ψηθούν τα λαχανικά μας τα βγάζουμε από το φούρνο και με ένα κουτάλι αδείαζουμε τις μελιτζάνες. Την ψίχα από τις μελιτζάνες την ψιλοκόβουμε. Σοτάρουμε σε 4 κ.σ. λάδι το κρεμμύδι,το σκόρδο, έπειτα βάζουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά και την ψίχα των μελιτζάνων αφήνουμε να πιούν όλα τα νερά τους σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τις ελιές που έχουμε ψιλοκόψει και έχουμε βγάλει το κουκούτσι (το πόσες ελιές θα βάλετε αυτό είναι σύμφωνα με τα προσωπικά σας γούστα), κατεβάζουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά που έχουμε χτυπήσει, την φρυγανιά και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά, η γέμιση μας είναι έτοιμη. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες τις βάζουμε σε ένα ταψάκι,περιχύνουμε ελάχιστο λάδι απο πάνω για να ψηθούν και ψήνουμε για 15'.

Το φαγάκι μας τρώγετε ζεστό. Καλή σας όρεξη!