
Διανύουμε έναν από τους τελευταίους μήνες της Άνοιξης, τα ανοιξιάτικα φρούτα σε αφθονία και ένα από αυτά και οι φράουλες. Το woman-touch έψαξε, δοκίμασε και σας προτείνει μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή μαρμελάδα φράουλα.
Θα χρειαστείτε:
500γρ κόκκινες ώριμες φράουλες
400γρ ζάχαρη
2-3 κουταλιές της σούπας λεμόνι.
Πλένετε καλά μια - μια τις φράουλες και κόβετε το κοτσανάκι τους. Τις στραγγίζετε από τα νερά και τις βάζετε σε μια κατσαρόλα όχι πολύ βαθιά,τότε βάζετε τα χεράκια σας και πολτοποιείτε τις φράουλες.(μην ανησυχείτε δε χρωματίζονται τα χεράκια σας)
Τοποθετείτε την ζάχαρη στο πολτό ανακατεύετε και τα αφήνετε να σταθούν. Όσο πιο πολύ σταθούν τόσο πιο αρωματική θα βγεί η μαρμελάδα σας.
Ρίχνετε το φρεσκο-στυμένο λεμόνι στο πολτό και το βάζετε σε μέτρια φωτιά. Προσοχή! μην απομακρυνθείτε από την κατσαρόλα γιατί η μαρμελάδα έχει την τάση να φουσκώνει γρήγορα και αν δεν την προλάβετε να σας λερώσει άσχημα την κουζίνα σας. Με το κουτάλι στα χέρια σας λοιπόν, συνέχεια ανακατεύετε και απομακρύνετε τον αφρό για να μη έχει καθόλου άσπρα υπολείμματα μετά η μαρμελάδα.
Περίπου θα χρειαστεί 30' βράσιμο. Όταν αρχίζει να δένει, σκουραίνει το χρώμα της. Τότε αρχίζει και το πείραμα με το πιατάκι. Για να δούμε αν όντως είναι έτοιμη η μαρμελάδα μας παίρνουμε ένα πιατάκι και βάζουμε 2 κουταλιές απο την καυτή μαρμελάδα, το βάζουμε για πολύ λίγο στο ψυγείο για να κρυώσει και όταν το βγάζουμε, βάζουμε το δακτυλό μας στη κρύα μαρμελάδα και αν κάνει πτυχώσεις στα τοιχώματα είναι έτοιμη!
Την κατεβάζουμε απο τη φωτιά και την βάζουμε σε γυάλινα βάζα που πρώτα έχουμε πλείνει και σκουπίσει καλά. Η μαρμελάδα πρέπει να φτάσει μέχρι τα τοιχώματα του βάζου και κλείνουμε καλά το καπάκι, τότε τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Έτσι έχουμε έτοιμα αεροστεγή βάζα με τη δική μας μαρμελάδα.
Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετό καιρό.
Είναι πεντανόστιμη και υγιεινή, θα την λατρέψετε!