Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Αρωματική Μαρμελάδα Ροδάκινο!




Είναι μια καλή ευκαιρία τώρα που τα φρούτα είναι πολλά και η τιμή τους αρκετά χαμηλή να κάνετε τις μαρμελάδες σας για τον χειμώνα. Και την τιμητική τους έχουν τα ροδάκινα...



Θα χρειαστείτε:


5-6 (δηλ. 500 γρ.) ώριμα μέτρια ροδάκινα


400γρ. ζάχαρη


2 κουταλιές λεμόνι



Πλένετε καλά τα ροδάκινα με άφθονο νερό. Τα κόβετε σε μικρά κομματάκια με την φλούδα (η φλούδα θα δώσει την μαρμελάδα μας ένα όμορφο κοκκινωπό χρώμα). Συνήθως η φλούδα μπορεί να είναι λίγο σκληρή, προσπαθούμε να μην αφήνουμε μεγάλα κομμάτια να την ψιλοκόβουμε. Αφού κόψουμε όλα τα ροδάκινα τα τοποθετούμε σε μια πλατιά κατσαρόλα και τα πολτοποιούμε ακόμα λίγο με τα χέρια μας. Βάζουμε την ζάχαρη και το λεμόνι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Τα αφήνουμε περίπου 30'- 1 ώρα να σταθούν (έτσι βγαίνουν όλα τα αρώματα αλλά και τα υγρά από τα φρούτα).


Βράζουμε την μαρμελάδα σε μέτρια φωτιά, βγάζουμε τον αφρό που θα δημιουργηθεί από την πρώτη βράση. Ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν αρχίζει να κολχλάζει κάνουμε το τέστ με το πιατάκι. Πέρνουμε 2 κουταλιές απο την καυτή μαρμελάδα τις βάζουμε σε ένα πιατάκι και το αφήνουμε να κρυώσει αν στάζουμε την μαρμελάδα στο πιατάκι και οι σταγόνες μένουν ακλόνητες όπως τις ρίξαμε είναι έτοιμη.


Κατεβάζουμε από την φωτιά και την τοποθετούμε σε βάζο, κλείνουμε το καπάκι και τοποθετούμε το βάζο ανάποδα μέχρι να κρυώσει. Διατηρείται στο ψυγείο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η μαρμελάδα που θα φτιάξετε θα είναι γυρω στα 600γρ.

Είναι από τις πιο γευστικές μαρμελάδες που θα έχετε φάει ποτέ!